Vitorlázás
Golden Globe Race: Kopár István 232 napja az óceánon
A Golden Globe Race keretében két elszánt és kitartó vitorlázó már célba ért, a versenynek azonban még közel sincs vége és bőven tartogathat meglepetéseket. Kopár Istvánt továbbra ...  »
Szombaton rajtol a Kékszalag vitorlás sorozat első versenye, a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj. Ez a verseny, amely a sikeres és elismert balatoni vitorlázó, Izsák Szabolcs emlékét őrzi, sok csapat számára bemelegítésnek is szolgál a július 2-án rajtoló főversenyre, a Kékszalagra. »
A nőknél a laser radial hajóosztályban versenyző Érdi Márit, a férfiaknál Berecz Zsombort választották meg az Év vitorlázójának. »
Az 50. Kékszalag, Európa legnagyobb tókerülő vitorlásverseny győztese a Safram »
A várakozásoknak megfelelően izgalmas csatáknak lehettek tanúi a 2. Volvo High Tech Regatta nézői. »
A Volvo Ocean Race-en versengő csapatok számára április 22-én kezdődött meg a verseny 8. szakasza, amelynek során 5.700 tengeri mérföldet tesznek meg a brazil Itajaí városától az USA-ban található Rhode Islandig.  »
2018. július 26-án rajtol az 50. Kékszalag Erste Nagydíj – közölte a Magyar Vitorlás Szövetség, amely rekordra, azaz több mint 600 hajós mezőnyre számít.  »
A spanyol MAPFRE csapat kapitányát, Xabi Fernandezt kérdeztük eddigi tapasztalatairól, a csapatról. »
A Litkey Farkas vezette csapat nyerte a vitorlázó Soling-világbajnokságot a hollandiai Muidenben.
 »
Litkey Farkas Festipay nevű hajója futott be elsőnek a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon, a hivatalos eredményre azonban várni kellett, hiszen óvást adtak be ellene, amit végül elutaítottak. Litkey Farkas így immár 13 szoros Kékszalag-győztes!  »
Vitorlázás
A Fehér Szalag a Balaton keleti medencéjét kerülő nagyhajós verseny. Viszonya a Kékszalaghoz egyedi. Mint, ahogy jó rokonok, jó baráttá vált erősen kötődő unokatestvérek befolyásolják, terelik és segítik egymást az életben, úgy alakul a sorsuk »
Holnap nyílik a Budapest Boat Show, mely idén az Utazás kiállítással közösen kerül megrendezésre 2019. február 21-24. között. »
Elrajtolt az 50. Kékszalag, Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye. Élő közvetítés itt>> »
A Vándor Róbert kormányozta RSM2 nevű katamarán futott be elsőként a Balaton keleti medencéjében megrendezett Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjon, amely az utolsó nagy erőpróbája volt a július 26-án rajtoló 50. »
A Volvo Ocean Race 8. szakasza május 8-án ért véget, a MAPFRE csapat elképesztő győzelmével. »
A Volvo Ocean Race kétségkívül nagy kihívás a legprofibb vitorlázók számára is, miközben kulcsfontosságú a megfelelő felszerelés és a ruházat. A négy óceánt, hat földrészt és 12 nagyvárost érintő verseny a végéhez közeledik, hiszen elrajtolt az utolsó, 11. szakasz a svédországi Gothenburg kikötőjéből. »
Alsóörsön rendezik meg május 1-5 között a 2018-as Soling Európa-bajnokságot, amelyen 8 ország 22 csapata, köztük 3 magyar egység indul. »
Az aktív mozgás és a hullámok szerelmeseinek örömére megérkezett a Helly Hansen 2018-as tavaszi-nyári kollekciója. »
Szeptember 8. és 10. között rendezik az ország legnagyobb vízi hajókiállítását, a Balaton Boat Showt, a Kenese Marina Port kikötőben.  »
Csütörtökön 9 órakor elrajtolt Európa leghosszabb távú vitorlás versenye, a 49. Kékszalag Erste World Nagydíj mezőnye. A versenyre idén 526 hajó nevezett, amelyek a Balatonfüred előtt kitűzött mintegy hat kilométeres rajtvonalról Balatonkenese irányába indultak, hogy teljesítsék a légvonalban 155 kilométeres távot.  »
A Kékszalag 1934 óta íródó története bővelkedik olyan eseményekben, amelyek a résztvevő hajókhoz, vitorlázókhoz kapcsolódva együttesen alkotják azt a hihetetlenül gazdag legendáriumot, amely a magyar vitorlázás egyik legértékesebb része, s amelynek a verseny alatt a Vitorlás téren az Erste World egy fotókiállítást is szentel. »