Szórakozás
2018. Június 17-20: OutDoor Show, Friedrichshafen
Idén június 17-20. között kerül megrendezésre az OutDoor Nemzetközi Vásár Friedrichshafenben. 40 országból több mint 950 kiállító érkezik a vásárra.  »
Outdoor tippek
Az űrkorszak derekán, mikor a Föld szinte minden zugát meghódította a kalandvágyó ember, mikor részletes műholdképeken tanulmányozhatjuk a mély tengerek domborzatát, meg a Hold soha nem látható arcát, mikor az emberi leleményesség már a naprendszer szomszédos bolygóit ostromolja, hol van még fehér folt a térképen? Hová induljon az, aki Kolombusz é sMagellán nyomdokain akar haladni? Hol várnak még feltáratlan, soha ember nem járta tájak a kitartó kutatóra? »
Ma nyitotta meg kapuit a Szabadidő 2006 kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Az ötnapos rendezvényen négy szakkiállításra látogathatunk el.  »
Két magyar barlangász - Szabó Attila (33) és Erdei Anna (30) - vesztette életét Olaszországban a Sella Nevea-i hegyszorosnál. A szerencsétlenül járt barlangászokat lavina temette be.  »
Három napra laboratóriumba vonul az első számú magyar országúti kerékpáros klub. A P-Nívó-Betonexpressz 2000 SE versenyzőit február 8. és 10. között a Polar Bike Academy (PBA) szakemberei vetik átfogó vizsgálat alá. (Forrás: Gombkötő Roland, sajtófőnök) »
Jelentős változásokat hozott a holtszezon az első számú magyar országúti kerékpáros klub életében: a P-Nívó-Betonexpressz 2000 SE jelentkezését elfogadta a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI), így a Stubán Ferenc vezette együttes lett az első magyar kontinentális csapat. »
Outdoor tippek
93 éves korában elhunyt Heinrich Harrer, a legendás hegymászó, aki Hét év Tibetben c. önéletrajzi művéből készített filmmel szerzett világhírt. Egyebek közt tagja volt annak a csapatnak, amely 1938-ban elsőként mászta meg a svájci Eiger csúcsát. »
Az Andok jeges csúcsaitól a patagóniai vitorlás kalandig. Hans Thurner: Chile - Bolívia - Peru c. nyolc vetítős, zenés diaporáma előadásán mozivászon méretű panoráma képeken mutatja be Dél-Amerika legváltozatosabb tájait. Egyedülálló vizuális élmény december 19-én a Közgázon. »
A december 9-i VIP-, illetve a másnapi nyilvános megnyitóval újabb taggal bővül az A1 Wellness hálózata. A Duna pesti oldalán nyíló terem alapszolgáltatásait a publikum az első négy nap során díjmentesen veheti igénybe. »
Legfőbb vonzereje az egzotikus, vad természet, rengeteg outdoorsport-lehetőséggel. A két nagy sziget méreténél fogva autóval könnyen bejárható, fejlett az utazásszervező operátorok hálózata, de még így is nehéz döntés előtt áll az utazó, hogy melyik programot, régiót válassza, ami belefér a szűkös, nehezen kialkudott szabadságába. »
Outdoor tippek
A sikeres megmászáshoz vezető út egyik jelentős állomása a taktika. Minden sportmászó öntudatlanul is taktikus, hiszen többé-kevésbé tervszerűen készül fel egy számára nehéz út megmászására. A hatékony taktikai koncepcióhoz ki kell fejlesztenünk a szükséges technikai készségeket, a megfelelő kondicionális és mentális képességeket. »
Outdoor tippek
A világon valaha élt legismertebb felfedezők egyikének, Sir Henry Morton Stanleynek - aki 165 évvel ezelőtt, 1841. január 28-án született a walesi Denbighben - korántsem úgy indult a gyermekkora, hogy fényes karriert sejtetett volna. Éppen ellenkezőleg. »
A tízfős magyar expedíciócsoport utolsó négy tagját csütörtökön hozták ki a barlangból az olasz hegyimentők. Erre az óvintézkedésre azért volt szükség, mert az időjárás egyre rosszabbra fordult, és a kutatókat hasonló körülmények várták volna, mint a hétfőn szerencsétlenül járt két társukat. »
Tegnap újra nekiindultak a bringások, hiába hullt a hó, hiába fagytak meg a verebek az eresz alatt, ők hatalmas lendülettel és összefogásban vonultak végig a belvároson. A rövidke kerekezéssel a újabb kerékpárutak építését szerették volna elérni. »
A Balassagyarmati Hegymászó Klub szeretettel várja a kedves érdeklődőket és versenyzőket, a Palóc Kupa 2006 Nemzetközi Sportmászó Versenyen. A megmérettetés a 2006. február 11-12-i hétvégén kerül megrendezésre a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. »
Outdoor tippek
A torinói téli olimpiával egy időben rangos sportmászó viadalra kerül sor a játékoknak otthont adó régióban. A sportág nemzetközi szövetsége (UIAA) így kívánja felhívni a figyelmet arra, ideje a sportmászást olimpiai sporttá nyilvánítani. »
Outdoor tippek
Tűz ütött ki január 1-jén a Mount Everest lábainál, a tibeti oldalon. A tűzoltók a lángokat három napig oltották tibeti önkéntesek segítségével, tegnapra sikerült megfékezni a tüzet. Noha nagyobb baj is történhetett volna, a lángok nem okoztak komoly pusztítást. »
2005. december 10-én szombaton, 10:30 órai kezdettel az Everest Gym falmászó teremben (1103 Budapest, Sibrik Miklós út 30.) kerül megrendezésre az Everest Gym boulder mászóverseny. »
Miért akarnak emberek öt nap szenvedés árán futva eljutni Bécsből Budapestre, amikor kocsival ugyanezt két óra alatt is megtehetik? - erre a kérdésre választ keresve követtük végig a Bécs-Budapest szupermaraton mezőnyét két országon át. Hogy mire jutottunk? A kalandért, a társaságért, a kihívásért és a drámáért, ami miatt vétek október 23. előtti napokban másutt lenni, mint a konvojban. »
A télről mindenkinek a rövid nappalok és a hosszú éjszakák jutnak eszébe. Pedig pont ezek a hónapok alkalmasak leginkább arra, hogy egy kicsit eljátszadozzunk a fényekkel. Cikkünkben ezúttal öt trükköt árulunk el a fényes téli nappalból az éjszaka felé haladva. »
Outdoor tippek
Vannak olyan talján szavak, amelyek úgy olvadnak el a szádon, mint a chianti egy fárasztó mászónap végén a füstös kocsmában. Számomra a garda-tó környékén a sziklafalak nevei ilyenek: Nago, Massone, Colodri, Placce Zebrata... »