Szórakozás
2018. Június 17-20: OutDoor Show, Friedrichshafen
Idén június 17-20. között kerül megrendezésre az OutDoor Nemzetközi Vásár Friedrichshafenben. 40 országból több mint 950 kiállító érkezik a vásárra.  »
A magyar asztmás hegymászók jutottak fel a 6210 méter magas Razdelnaya csúcsra a Pamír hegységben. Zempléni Balázs és Zempléni Szabolcs saját eddigi magassági rekordjukat 1300 méterrel szárnyalták túl, és bizonyították, hogy a betegség ellenére nekik semmi sem lehetetlen! »
2009 július 5.-én, vasárnap elhunyt a világ legkiválóbb szólómászója egy valószínűsíthető mászóbaleset következtében.  »
Babcsán Gábort tavaly ősszel a francia elitklub, a GHM tagjává választották. Cikkünkben 33 éves tapasztalatairól kérdeztük. »
Outdoor tippek
Február 7-én 10 órától újra megrendezésre kerül a Palóc Kupa Balassagyarmaton, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Nevezési lap letölthető itt! »
Február 8-án kerül megrendezésre az idei Klébi Nyílt Női és Férfi Gyorsmászó Verseny a Klebelsberg Kuno Ált. Isk. és Gimn. sportcsarnokában. Íme a program! »
Lezuhant a Lengyel-Tátrában, a Zawrat-hágón egy magyar túrázó nő a hétvégén. A 31 éves mászónőt egy erős széllökés sodorta le az egyik hágóról. Két útitársa könnyebben megsérült és egy zakopanei kórházba szállították őket.  »
Hisztek-e a hegy szellemében? És abban, hogy az macska képében jelenik meg? Nem, én sem hittem benne. De! Legutóbbi Triglav-mászásunkat elejétől végig kísérte(tte) "a macska". »
Fájdalmasan mélyed bele az ujjbegyeimbe a sómarta, éles szikla. Visszaveszem a tempót, óvatosan helyezem át a súlyomat egyik kezemről a másikra, nehogy felsebezze a tengerpartok jellegzetesen késéles mészköve. Egy könnyebb helyen lepillantok, alattam a locsogó tenger fényjátékában villog a szikla. »
A Párizs mellett található Fontaenableau a legjelentősebb boulderezőhely a földtekén. Az idilli fenyveserdőben ezerszámra található (átlagosan 3-7 m magas) homokkő "kavicsok"a magyar sziklaakrobatáknak is kedvenc terepe.  »
Ismét a Yosemite-völgyben járt a Nádasdi Oszkár és Szentirmai Enikő páros. Céljuk ismét a legnagyobb fal, az El Capitan, ahol az elmúlt 17 év alatt Nádasdi immár közel húsz utat mászott meg, ami nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő teljesítmény. »
Szép eredményt értek el a Chamonixban tartott sziklamászó nehézségi világkupán a hazaiak. Komondi az 5. helyre mászott, így a 4. helyen áll a világkupa gyorsasági szakágában.  »
2009 július 5-én, Kaliforniában, a Mammoth Lakes-nél lévő Dike Wall egyik útjának szólózása közben 25 méterről lezuhant az 52 éves John Bachar és belehalt sérüléseibe. Sokak szerint legalább olyan jelentős mértékben befolyásolta mászósportot, mint Elvis a könnyűzenét. »
A globális felmelegedés nemcsak elősegíti a különböző vérszívók szaporodását, de egyes példányaik ma már olyan helyeken és kontinenseken is előfordulnak, ahol ez korábban elképzelhetetlen volt.  »
Március 8-án kerül megrendezésre a Klébi Nyílt Férfi Boulder Verseny a Klebelsberg Kuno Ált. Isk. és Gimn. sportcsarnokában. »
Az utazások megtervezése és megszervezése sosem egyszerű. Hogy mindezt megkönnyítsük, összegyűjtöttük a legjobb és legpraktikusabb útvonaltervező programokat Nektek.  »
Hisztek-e a hegy szellemében? És abban, hogy az macska képében jelenik meg? Nem, én sem hittem benne. De! Legutóbbi Triglav-mászásunkat elejétől végig kísérte(tte) "a macska". »
Fájdalmasan mélyed bele az ujjbegyeimbe a sómarta, éles szikla. Visszaveszem a tempót, óvatosan helyezem át a súlyomat egyik kezemről a másikra, nehogy felsebezze a tengerpartok jellegzetesen késéles mészköve. Egy könnyebb helyen lepillantok, alattam a locsogó tenger fényjátékában villog a szikla.  »
Harmadik alkalommal rendezték meg Friedrichshafenben az OutDoor Ipari Díj versenyét júliusban. 25 ország résztvevői mutatták be az idei innovációs fejlesztéseiket. A szakmai zsűri 280 résztvevőből választotta ki a 27 díjazottat, köztük két arany és hat ezüst díjat. Öt versenyzőt "diák-kategóriával" tüntettek ki. »
Bakonyban, a cseszneki vár közelében lévő Kőárok-völgy mészkőfala új és jelentős mászóhellyé vált kis hazánkban. Az áthajló 20 m magas falakon közel 50 új utat mászott meg és nittelt ki egy kis mászócsapat. »
A nyári szezonban akár vízpartra, akár a hegyek közelébe tervezünk hosszabb-rövidebb utazást, számolnunk kell azzal, hogy mind a kullancsok, mind a szúnyogok célpontjaivá válunk. A vérszívók számos betegséget terjeszthetnek, melyek megkeserítik számunkra a felszabadult, önfeledt pihenéssel töltött időt.  »