Szórakozás
2018. Június 17-20: OutDoor Show, Friedrichshafen
Idén június 17-20. között kerül megrendezésre az OutDoor Nemzetközi Vásár Friedrichshafenben. 40 országból több mint 950 kiállító érkezik a vásárra.  »
Bolygónk felmelegedése a kullancsok és szúnyogok egyre nagyobb mértékű elszaporodását eredményezi. »
Az ember testtömegének nagyjából kétharmada víz. Egy 70 kg tömegű személy teste körülbelül 40 liter vizet tartalmaz, melyből 28 liter a sejtekben, 8 liter a sejtek közötti térben, 4 liter a véráramban van. »
2010. február 2-án, az Ujjerő HSE klubtermében Babcsán Gábor tart előadást a patagóniai Mascara mászásáról. Az előadás 19.30 órakor kezdődik, a belépés díjtalan. »
Outdoor tippek
Február 13-án, szombaton, Balassagyarmaton ismét megrendezésre kerül a Palóc Kupa nemzetközi műfalmászó verseny. A részleteket itt találod >> »
Outdoor tippek
Info a hétvégi balesetről, melyben Erőss Zsolt és két mászótársa sérült meg. »
Lavina sodort el három magyar hegymászót a szlovákiai Magas-Tátrában, a szerencsétlenül járt sportolók súlyos sérüléseket szenvedtek, de túlélték a balesetet.  »
Nomen est omen: a bázisugró-sziklamászó állandóan varázsol. "Csodálatos, ha egy végzetesnek induló eseményt át tudsz formálni olyasmibe, ami csodálatos" - nyilatkozta Dean Potter amerikai sziklamászó és bázisugró.  »
November 14-én, szombaton kerül megrendezésre a XI. Excelsior Boulder Kupa az FTSK Excelsior SE boulder teremben. Nevezési feltételek, további infó itt >> »
Egy nagyszerű hétvégi programot biztosít a navigáció szerelmeseinek, vagy akár családoknak a IV. GARMIN GPSGames Fesztivál, amelyre 2009. október 3-án szombaton, a Csillebéri Ifjúsági Táborban kerül sor. A versenyben indulók értékes nyereményekre is számíthatnak. »
Még lehet jelentkezni az idei Hegymászó Triatlonra, melyet szeptember 5-én 9 órakor Csobánka Oszoly alatti pihenőjénél rendeznek meg. A versenyzők EGYÉNIBEN (férfi és női kategória), vagy háromfős CSAPATOKBAN (váltóverseny) mérhetik fel állóképességüket. »
Az élet vizét még nem találtuk meg - buták bánatára, okosak örömére. Az örök unalmas is lenne. Tiszta, éltető vízre azonban szüksége van minden élőnek.  »
Február 6.-án szombaton rendezték meg az I. Ujjerő Éjszakai Boulder Versenyt. Meghívásos verseny volt, amelyre az ország szinte legjobb mászói lettek felkérve.  »
Már lehet (online) előnevezni a 19.-ik Börzsöny éjszakai teljesítménytúrára, a túra ismertebb neve Dögölj meg! A túra útvonala a februári éjszakában négyszer éri el a Magas-Börzsöny gerincet. Először a Magosfára, majd kétszer a Csóványosra, végül a Nagy-Hideg-hegyre kell felkapaszkodniuk a résztvevőknek. »
Amputálták térdtől lefelé a lavinabalesetet szenvedett magyar hegymászó jobb lábát. A beavatkozás a lavinabaleset miatt volt szükséges. - közölte a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti központjának szakmai igazgatója. »
A legendás mászó, Chris Sharma új utat mászott meg a spanyolországi Santa Linyában. A 40 m hosszú, gyors, dinamikus, áthajló út, igazából boulder - csak nagyon magasban. »
Elsősegélycsomagra mindig szükséged van, akármilyen gondosan készülsz is fel egy utazásra. Sőt, akkor leginkább. Mindegy, hogy egyénileg szaladsz-e el egy kis síelésre, vagy kirándulásra, vagy hosszabb időt akarsz eltölteni a családoddal. »
Három újdonságot mutatunk be, ami nem hiányozhat a zsákodból, ha a hegyekbe indulsz. Jelentősen megkönnyíti a túracsomagot a Primus EtaPackLite főző-szett, az új szélesnyakú ivókulacsokkal könnyen meríthetsz patakvizet, naplemente után pedig megbízható fényforrás lesz számodra a Primus PrimeLite. »
Október 31-én kerül harmadik alkalommal megrendezésre az Ujjerő Bolulder Verseny az Ujjerő Boulder Teremben. További részletek itt >> »
Hétvégén a szerkesztőség néhány tagja elment kiskorú ifjoncaival a nem rég nyílt, Zamárdi mellett lévő kalandparkba. A létesítményről nyár óta sok jót hallottunk, és nem is kellett csalódnunk. Közel 5 órát töltöttünk a fákon, vízen, levegőben:) »
Szeptember 5-én tartják hazánk egyetlen teherhordó-versenyét, Egerben. A vállalkozó kedvűek 20, illetve 60 kilogrammos súllyal megrakodva mennek fel az Eged-hegyre. Még lehet jelentkezni! »