Főoldal  »  Mit / Hol  »  Celdömölk - vulkánok táján

Celdömölk - vulkánok táján

Eddig 0 hozzászólás
A Ság-hegy bányászat után helyreállított katlanja különleges látványosság. Celldömölkön a mozdonyskanzen és a bencés apátság a cél. A második napon a Bogátfürdői termál várja a túrát befejezőket.

Megközelítés: Vonattal Celldömölk minden irányból közvetlenül elérhető.

Útvonal
1. nap: Ság-hegy, Tájvédelmi körzet. Celldömölkön a vasútállomástól a helyi járatú autóbusszal a Ság-hegy buszfordulóig utazunk. jelzésen folytatjuk utunkat: Madártani tanösvény – Sághegyi Múzeum – Geológiai-tanösvény – Trianoni emlékkereszt – Eötvös emlékoszlop – Eötvös Inga. Táv: 4 km. Amennyiben a vasútállomástól gyalog megyünk a hegyig, utunk 4 km-rel hosszabb lesz. Szint:120 mLátnivalók: A Ság-hegy látnivalóit a túra útvonala érinti. (A vulkáni kráterben hosszú ideig folytatott, majd megszüntetett bányászat után rekultiválták a katlant, mely most hazai viszonylatban rendkívüli látványosság.) Celldömölkön: romtemplom, kegytemplom, bencés apátság, mozdonyskanzen az állomáson.

Megközelítés: Egyházashetyére Celldömölkről autóbusszal vagy személygépkocsival.

Útvonal
2. nap: Egyházashetye – Kissomlyó – Királykő – Borgátafürdő Táv: 5 km. Szint: 80 m.

Látnivalók: Egyházashetye: Berzsenyi Dániel szülőháza és a múzeum. Kissomlyó: vulkáni maradványok, a természeti szépségei IV. Béla emlék (kő). Borgátafürdőn kellemes termálfürdő.

Nehézségi fok: Ajánlható minden korosztálynak, kisgyermekes szülőknek is tavasztól őszig.

SZÁLLÁS ÉS EGYÉB INFORMÁCIÓ: Tourinform Celldömölk

Kapcsolódó linkek:
Tolnai barangolások


Sopron - ciklámen tanösvény

Szigetköz - a vizivilág


Gyalogtúra az Őrségben
Szombathely – Ják