Főoldal  »  Mit / Hol  »  Ausztria zöld szíve

Ausztria zöld szíve

Eddig 0 hozzászólás
Északon hegyek és alpesi rétek határozzák meg Stájerország képét. A csaknem 3000 méter magas Dachstein, a további 800 kétezres hegycsúcs és a 3500 alpesi rét feledhetetlen élményeket kínál a túrázóknak és a kerékpárosoknak egyaránt.

Délen ezzel szemben a tartomány első számú wellnessoázisa, a Hundertwasser alkotta Bad Blumau termálfürdő körül található 7 további fürdő kínál kényeztető felüdülést. Keleten a kastélyok túraútvonala és az almáskertek várják a kikapcsolódni vágyókat, míg nyugaton a jól ismert tökmagolaj, Stájerország "zöld aranya", valamint a világhírű lipicai ménesek szülőhelye csábít felüdülésre. A tartomány déli csücskében a sok napsütésnek köszönhetően nemzetközileg is elismert borokat termelnek. A tartományi fővárosban, Európa 2003-as kulturális fővárosában, Grazban pedig lüktető városi élet és magával ragadó élmények várják az Unesco világörökséghez tartozó középkori óvárosba látogatókat. A Művészetek háza és a Mura-sziget a középkori emlékekkel oly vonzó összhangot alkotó modernizmust képviseli.Túrázás a zarándokok nyomában: Stájer Mariazelli túraút: 6-os számú távtúra útvonal: A "Mariazelli túrautakat", amelyek Ausztria több tartományából vezetnek Mariazellbe, és amelyeket a 6-os számmal jelölnek, 1981-ben nyitották meg. A stájer túraút 240 km hosszan és 6200 méternyi magasságkülönbséget leküzdve vezet délről északra a tartományon keresztül. A túraút egy Karintiából érkező útvonallal kezdődik Sobothban és a hivatalos kiindulóponton Eibiswaldon, Grazon, a Sommeralmon és a Mürztalon át vezet Mariazellbe. Útvonalvezetés (240 illetve 250 km): Soboth – Eisibwald – Deutschlandsberg – Stainz – Graz – Schöckl – Arzberg – Passail – Sommeralm – Schanzsattel – Mitterdorf (06 B variáns: Krieglach) – Mariazell.Napfény, nyár, nyaralás Kelet-Stájerországban: Hamarosan újra itt a nyár, és a napsütés kicsalogat bennünket a természetbe egy kellemes sétára, túrázni, kerékpározni, vagy éppen golfozni. Számtalan tipikus kelet-stájer ajánlat csábít a természet és a kulináris élmények élvezetére. Amikor a természet újult erővel életre pezsdül, Kelet-Stájerország sportos-, kulturális- és kulináris ajánlatai is megsokszorozódnak. A hangsúly az energia tankolásra a természet élvezetére tolódik. A Pöllau-i művészettel kombinált nyaralástól egészen a virágkarneválig, de a szénaünneptől egészen az új Almavirág-Spa-ig terjed Kelet-Stájerország változatos ajánlat palettája, amelyek között minden vendég megtalálja a számára legmegfelelőbb programot. Ki ne álmodozott volna már arról, hogy egy illatos, virágos nyári réten fekve a körülöttünk lévő rohanó világot elfelejtve, minden gondot maga mögött hagyva élvezheti a természetet és a nyugalmat – Kelet-Stájerországban mindez valóra válhat...
Kerékpározás, túrázás, Nordic walking – tankoljon új energiát a Joglland Waldheimat vidéken: A Joglland - Waldheimat régió 2007-ben az élményteli mozgásra fekteti a hangsúlyt. Az újonnan kitáblázott túra- és kerékpárutak, zarándokútvonalak és információs pontok, valamint a hozzájuk tartozó térképek hasznos tippekkel és gasztronómiai ajánlatokkal teszik lehetővé a természet gondtalan megismerését ízletes, kulináris kitérőkkel. 2006 ősze óta működik első hivatalos Nordic-walking központunk, és egy újabb szakasszal bővült az R8-as családi kerékpár útvonalunk a Feistritz folyó mentén. Még egy jó hír: a Joglland - Waldheimat régióban a levegő finom por szennyezettsége ismeretlen fogalom!
Üdezöld golfélmények Kelet-Stájerországban: Kelet-Stájerország lágy domvidékeivel már természeti adottságainak köszönhetően is ideális lehetőségeket biztosít e "green" sport űzésére. A Bad Waltersdorf-i 18-lyukas-Feng-shui golfpályát, Ausztria legfiatalabb, de egyik legkülönlegesebb golfpályáját Michael Pinner angol tervező tervezte. Különleges energiapontok - többek között egy kelta fa kör, apró tavacskák, gyümölcsfák, kövek - teszik a Bad Waltersdorf-i golfozást energiadús élménnyé. "Hölgyek előnyben" mindez érvényes a golfiskolára is, amelynek vezetője Sandra Fischer profi golfozó. Tavaly óta vezeti tanfolyamait és speciális tréningjeit az egykori profi játékos kezdők és haladók részére egyaránt.

2006 decembere óta rendelkezik Bad Waltersdorf egy modern, építészetileg magas színvonalú fedett-golfpályával, így az időjárástól függetlenül egész évben élvezhetik a vendégek a golfozás örömét. A fedett pályán 7 gyakorló (elütő) hely, egy Puttingreen két vorgreennel több mint 310m²-en, egy pitch- und chiprészleg és egy golfszimulátor áll a játszani vágyók rendelkezésére.
Élmény-kerékpározás a Stubenberg szurdokban: Az új, 16 km hosszú, ideális családi kerékpárút csak gyalogosan és kerékpárral közelíthető meg és az Amaút központját, Puchot köti össze Anger-ral és a Stubenberg szurdokon áthaladva Stubenberg faluval. A Feistritz patak mentén kanyargó útvonalat csodálatos sziklák övezik, hangulatos hidacskák kötik össze a két partoldalt és a hűs, árnyékos völgyben mélyzöld mohapárnák borítják a köveket és a fák tövét. A kényelmes kerékpártúra az "Almarégió" dombjai között vezet tovább egyik kerékpár-vendéglőtől a másikig, vagy egyik "Buschenschanktól" (gyümölcstermelő gazdától) a másikig – így válik valódi élménnyé a kerékpározás az egész családnak. Huszonhárom különböző "élménypont" - kulináris és kulturális lehetőség - csalogat felüdülésre, pihenésre illetve különleges kalandra: többek között a "Fagylaltoázis", a "Töchterlehof" kancatej ménes, a "Darázsmúzeum", vagy az "Almák háza" alma-múzeum Puchban az "Almaút" központjában. Részletes információk az "Almavidék" "Genussrad´ln" (Élmény-kerékpározás) prospektusában találhatók.
Dachstein-Tauern régió: A Dachstein-hegység lenyűgöző mészkőfalai, a Schladminger Tauern számtalan kétezres hegycsúcsa és 300 hegyi tava paradicsomi állapotokat kínál a mozgás és az aktív kikapcsolódás elkötelezettjeinek. A Dachstein-Tauern régió kilenc településével az Alpok "legkiemelkedőbb túrarégiói" közé tartozik. Az 1000 km túraútvonal, az 500 km kerékpáros- és hegyikerékpáros útvonal, a 45 futó- és nordic walking ösvény, a 2 golfpálya és a 13 sziklamászó ösvény a Dachstein déli falán csak néhány példa a sportos kikapcsolódási lehetőségek széles választékára. Emellett ne feledkezzünk meg a számtalan kalandsportágról sem, mint például a rafting, canyoning, íjászat, siklóernyőzés, nyári sí vagy sífutás. A régióban található több mint 300 kristálytiszta vizű hegyi tó, a 100 kisebb és nagyobb vízesés, az alpesi patakok, a különleges növény és állatvilággal rendelkező biotopok, az alpesi lápok, a természetes "hűtőszekrénynek" számító szurdokok, illetve a gyógyító erejű források és energiapontok lenyűgöző látványt és meseszerű felüdülést kínálnak. A hegycsúcsok magasában a "Dachstein Sky Walk" igazi unikumnak számít. 2700 méteres magasságban, a Hunerkogel 250 méter magas függőleges sziklafalának tetején, a tátongó mélység fölé nyúlva található a különleges kilátópont, amelyről varázslatos kilátás nyílik a mélybe és a környező hegycsúcsokra egyaránt. 2007 nyarától várja látogatóit a Dachstein-gleccserben található "Dachstein-jégpalota". A több méteres jégréteg alatt a látogatók előtt a jég varázslatos világa nyílik meg a jégszobroknak, a jégtermeknek, valamint a fény- és hangeffektusoknak köszönhetően. A sok szabadtéri és sportos aktivitás után a régió ínyencfalatai – a "Steirerkas" fűszeres sajttól a stájer fánkig – gondoskodnak a megfelelő erősítésről. A régióban található több mint 50, működő alpesi gazdaságban hagyományőrző légkörben kóstolhatják meg az üdülővendégek ezeket a finomságokat.