Hegymászás
Április 1.: Lynn Hill, világhírű sziklamászó előadása a Corvin moziban
Újabb yosemite-i mászólegenda látogat kishazánkba, Lynn Hill személyében. A Nose (El Capitain) első szabad átmászója a Corvin moziban tart előadást a magyar közönségnek....  »
Barangolások Kappadókia völgyeiben és hegyein. Furcsa alakú "Tündérkémények", a Göreme Nemzeti Park, a sziklatemplomok, Kaymakli és Derinkuyu föld alatti városai, a Zelve-völgy, Avanos(edények), az Uchisar sziklaerőd és az Ihlara-völgy. »
Trekking túrák a Paklenica Nemzeti Parkban »
1 napos hótalpas túra csúcshódítással az Alacsony-Tátrában »
Trekking túrák Bosznia és Montenegró legmagasabb csúcsaira, a Bobotov Kukra és a Maglicra  »
Van egy hegy a délnyugati határainkon túl Szlovéniában, igazi alpesi méltóság, kultikus hírnév övezi, és minden évben tömegek zarándokolnak meghódítására. A neve Triglav.  »
Az alábbiakban egy igazán nehéz, komoly felkészülést igénylő útvonalat mutatunk be. Gleccseren is haladnotok kell, úgyhogy a kaland garantált, de nem árt az óvatosság! »
A túra során nehéz és könnyű szakaszok váltogatják egymást. Ami állandó, az a gyönyörű kilátás.  »
Mint minden extrém sportnak a Via ferratázásnak is megvan a maga sepeciális kelléktára. Azonban nem kell olyan összetett garnitúrára gondolni, melynek megfelelő használatához hosszú évek gyakorlata kell. »
Aki ezt a túraútvonalat választja, az festői tájban gyönyörködhet a túra alatt, sőt két 3000 méter feletti csúcsra is kilátás nyílik. »
A Luca Innerkofler a Dolomitok egyik legkönnyebben teljesíthető útvonala.  »
Makedónia hegyei között - Túrák Nagy Sándor birodalmában »
Trekking túrák dél-spanyol Nemzeti Parkokban  »
Trekking túrák a Dolomitok legszebb részein - Cortina környéke »
Sokan nem is gondolnák, mennyi ismeretlen szépség, érdekes látnivaló és régi-régi történet rejtőzik még a Budai-hegység jól ismert és pihenésre csábító helyszíneitől, az Erzsébet-kilátó és a Normafától pár perc, vagy óra járásra.  »
Ezúttal a Dolomitok nyugati vidékeinek ferratáiból szemezgetünk. Ezek már kissé nehezebbek annál, semmint hogy kezdőknek ajánlhatnánk, bevállalósabbak számára viszont a ferratázás igazi élményét nyújthatják.  »
Ez az útvonal fokozatosan nehezedik, de van lehetőség kerülőre, így a bizonytalanabb vagy fáradtabb kalandorok is könnyedén teljesíthetik.  »
A túra során kb. 1150 méteres szintkülönbséget tehettek meg, míg felértek Tofana di Rozes 3227 m-es csúcsára. »
Az alábbiakban a Dolomitok Tofana csoportjában található, "C" nehézségi fokú ferratát ismerhetitek meg.  »
A mérsékelten nehéz túra közben több világháborús épület romja mellett is elhaldhattok. »
A via ferratákat bemutató sorozatunkat most egy kis történelemmel is megtoldjuk. Tesszük ezt azért, hogy a tavasz (és vele a túraszezon) beköszöntével felcsigázzuk azoknak a kalandvágyát, akik lábán már volt túracipő. »