Síelés
Európa >> Autópályadíjak, matricák és útdíjak
Európai autópályák információ 2014: autópályadíj, autópálya matrica, autópálya térkép és webkamera, benzin és dízel árak, maximális megengedett sebesség. (Folyamatosan frissítve)...  »
A freeride Avoriazban annyit jelent: határtalan síelés. A határtalanság itt nemcsak a szabadság élménye, hanem országhatárok keresztezése is. A Portes du Soleil síterületen ez összemosódik. Három síző, Martin Hesse, Fredrik Ericsson és Olof Larsson, Mikael Pilstrand fotográfussal járta be a területet.  »
Síelés
Kezdők számára a magas-taxi turistaház előtti rét az alkalmas terep, ahol egy Poma lift működik. A hideg-hegyi turistaház előtti katlan ugyancsak jó kezdőterep. »
A Nordica Skiarena Magyarországon egyedülálló módon 22 db hóágyúval rendelkezik, melyek összkapacítása eléri az 1400 köbmétert óránként. A sípályán 2006-tól jelentős fejlesztések lettek végrehajtva (5 db hóágyúzott pálya, új síliftek, síház stb.) »
Ausztria egyik legelső síparadicsoma a Zauberg Semmering, tökéletes pályaadottságokkal startolt november 27.-én, a 2008 / 2009-es síszezonba. November 29-én Michaela Dorfmeister osztrák síbajnok nyitja meg az idényt Semmeringen! »
Itt megtalálható az összes európai sípálya összegyüjtve, belinkelve, adatokkal, térképekkel, hasznos linkekkel. »
Az április 6. és 10. között a dél uráli Cseljabinszkban megrendezett Orosz Nemzeti Síoktató Bajnokságon a Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ) hattagú csapattal vett részt.  »
Síelés
A friss hóra, és egy szezonvégi jó hangulatú sízésre való tekintettel hívunk Titeket az ausztriai Murauba a Snowboard Magyar Bajnokságra 2008. március 11-16. között.  »
Fredrik Ericsson profi hegymászó és síző. Úgy döntött felcipeli a léceit a több mint 8000 méter magas Dhaulagirire majd lecsúszik onnan. Naplójából öszintén beszél a nehézségekről és a nepáli hegyek csodájáról.  »
A jódlizás mellett Tirol a sípályáiról is ismert. A snowboard, a sí, a carving vagy a szánkó hóval való találkozása is legalább olyan különleges hangzást teremt, mint ez a különleges énekstílus.  »
Egy svájci sípályakörkép sosem lehet teljes. Az Alpok hegyein-völgyein elterülő csodálatos ország megszámlálhatatlanul sok síterülettel, számtalan pályával, megannyi hóbiztos hegyoldallal rendelkezik. A legizgalmasabbakból válogattunk. »
Cikkünkben összegyűjtöttük a kontinens tíz legmenőbb helyét! »
2003-ban Mátraszentistvánban a sípályákon nagy átalakítások és korszerűsítések kezdődtek. Az alábbi sítérképen jól kivehető, hogy a pályák száma megnőtt. A pályák hossza összesen 3520 méter, 8 hektár területen. A legalacsonyabb pont 680 m, a legmagasabb 821 m tengerszint feletti magasságban van. »
A pálya kialakításának köszönhetően mind a kezdő, mind a haladó snowboardosok és síelők megfelelő körülményeket találnak sportolásukhoz. A haladók tudását négy különféle kialakítású slidebox és egy több mint négy méter magas quarter pipe teszi próbára. »
A nyári nagysikerű Billabong Girls Days után ismét egy lánytábor a Powcukor lányoktól november 26. és 30. között a Dachtstein gleccser helyszínén. »
Itt megtalálhatod az összes magyar sípályát összegyüjtve, belinkelve, adatokkal, térképekkel, hasznos linkekkel. »
A március végi hóesés késő tavaszig biztosítja a szezont. A Hochkar-Göstling régió - az alsó-ausztriai keleti Alpok hóban leggazdagabb és legnagyobb vidéke - ragyogó sípályákkal és egy csodálatos havas tájjal büszkélkedhet.  »
Az év legvakmerőbb sízői gyűltek össze Aspenben, hogy megtudják, ki volt a közönség kedvence 2007-ben. A beadott filmes munkák profizmusához nem férhetett kétség, az olvasókból álló zsűrinek nehéz dolga volt. »
Ausztria legnyugatibb tartományában már harsognak a fekete pályák, kattognak a liftek, dübörögnek a félcsövek és kacagnak a csiklandósabb hegyoldalak a számtalan síző lécétől. Tirol gleccserei hangosak.  »
A helikopteres sízés nem veszélytelen sport. Istenhátamögötti helyeken,zsebkendőnyi területen landol a gép, hogy a bátor vállalkozók az ismeretlen szűzhóban csússzanjanak a megbeszélt találkahelyig. »
A Budapesti Vásárközpontban vasárnap este sűrű hóeséssel búcsúzva bezárt a Hó-Show, a téli sportok híveinek randevúja, s a mellette zajló SPA&Wellness kiállítás, melynek idei fő témája az élményfürdőzés volt. A kiállításokra mintegy húszezer látogató érkezett. »