Síelés
Eplényi pálya: Nordica Síaréne aktuális hóviszonyok, nyitvatartás
Újévtől 3 kilométer pálya síelhető Eplényben!  »
A családbarát síterületek tekintetében Ausztira számít az irányadónak. A legtöbb osztrák síparadicsomban találunk családoknak szóló ajánlatokat, gyereksíiskolákat, illetve családbarát hoteleket, mégis van néhány hely, ami kiemelkedik a síterepek tengeréből... »
2010. február 06-11. között a Pasaréti Síiskola Oktatói csapatával síelhetsz a "Head Teszt Fesztivál" keretében az ausztriai Hintertuxon. »
Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy vagyunk egy páran, akiknek már nem elég a tisztított, feltérképezett pálya, és igazán porhóban, a tömegtől távol szeretünk csúszni. Mind ismerjük az érzést, amikor rajtunk és barátainkon kívül senki sincsen, csak a természet. Mindent elnyel a szűzhó.  »
Csodálatos sípályák, hangulatos légkör és kitűnő ár-szolgáltatás arány várja az üdülővendégeket a Mostvierteli-Alpokban. Új és modernizált felvonókkal, valamint a sífutópályák és téli túraútvonalak jelentős mértékben kibővített hálózatával indul decemberben az új szezon.  »
Bejelentette visszavonulását Hermann Maier osztrák sílegenda. "Herminator" azonban aktív sielő és kerékpáros marad szűkebb hazájában, ahol nemzeti hősként tisztelik. »
Az eplényi Nordica Síarénában megvalósítandó beruházás eredményeképpen várhatóan már a 2009/2010-es síszezonra üzembe helyezik Magyarország első és egyetlen négyüléses felvonóját.  »
Egy kis körültekintés és a különböző ajánlatok összehasonlítása után megállapítható, hogy egy tiroli sítúra foglalása esetén nem feltétlenül kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni. »
Kaland, izgalom, sebesség! A Sípark idei újdonsága nagyszerű kikapcsolódást nyújt az egész családnak! A Hütte mellett kialakított hócsúszda-pályákat az erre a célra kifejlesztett SnowTubing csúszkákkal lehet igénybe venni.  »
Vasárnap 12 órakor kerül megrendezésre a XVII. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság Mátraszentistvánon. »
Nagy sikerrel zárult a hazai rendezésű Nordica Kupa műlesikló verseny, mely az összetett alapján Marosi Bea és Barta Csaba diadalát hozta. Első nap Mátraszentistvánon villanyfényes, másnap Eplényben, délelőtti szlalomverseny várt a sízőkre. »
2010. január 9-10. között az ausztriai Kreischberg/Murauban rendezik meg a VIII. Volvo-K2 Kupa Sí- és Snowboardbajnokságot. A versenyen bárki indulhat, aki kedvet érez hozzá, nevezni 3-99 éves korig lehet. »
Új műanyagpálya nyitotta meg kapuit Budapesten a XII. kerületben, a Vasas Pasarét Sportcentrum területén. A felvonókkal és világítással felszerelt korszerű műanyag pálya (anyaga olasz Neveplast) csúszási adottságai a legjobban közelítik a havas lejtőkét. »
Ha hó nem is jött, a hideg, téli időjárás már megérkezett az országba. Felmerült a kérdés: hová is menjünk síelni? Az elmúlt években új magyarországi síterepek kerültek fel a térképre, több tíz, sőt több száz millió forintot fordítva a pályák, szolgáltatások fejlesztésére, s kérdés elé állítva a síelni vágyókat.  »
Kihagyhatatlan ajánlat: ha a társaságból ketten 2 napos síbérletet és 3 éjszakás tartózkodást fizetnek bármely szálláson, harmadik társuk számára mindez ingyenes. »
Ezen a héten csaknem 1 méteres hó esett a tiroli Hintertuxon, így 21 pályán síelhetünk kedvünkre. Október 21-25. közötti hosszú hétvégén megrendezik a 4. Gleccserfesztivált. »
Kezdetét vette a 2009/2010-es téli szezon. Ennek örömére rövid, négynapos tábort szervezünk a Dachstein gleccsernél lévő kisházunkba (www.ramsau.hu). A tábor fő célja a visszaszoktatás a hóhoz, télhez, hideghez, deszkához, ugratókhoz, boxokhoz és mindenhez, ami a téllel kapcsolatos. »
Kaland, izgalom, sebesség! A Sípark idei újdonsága nagyszerű kikapcsolódást nyújt az egész családnak! A Hütte mellett kialakított hócsúszda-pályákat az erre a célra kifejlesztett SnowTubing csúszkákkal lehet igénybe venni.  »
A 2009. február 14-15. hétvégén kerül megrendezésre a nagy hagyományokkal rendelkező sítúraverseny első fordulója az Alacsony-Tátrában. Helyszín a már jól ismert Gyömbér és környéke. »
A Kreischberg-i hóágyuk éjjel-nappal dolgoztak, mivel a St-Lorenzen-i sípálya a Volvo-K2 Kupa előtt pár nappal fejeződött be a Snowboard Világkupa futama, a rákövetkező héten pedig ott kerül megrendezésre a Telemark Sí Világbajnokság is. »
Már javában tart a síszezon, fontos, hogy ne csak felszerelésünket, de saját magunkat is felkészítsük a szezonra. Nézzük, hogyan is készíthetjük fel szervezetünket is a fokozott igénybevételre. »