Síelés
Tervezed már a síutakat? Téli szezonnyitók Ausztriában 2014
Néhány évvel ezelőtt a síszezon egész egyszerűen Ausztriában mindenhol december 21-én vette kezdetét. Viszont most már Ausztria különböző sírégióiban és síparadicsomaiban a legkülö...  »
A 2009. február 14-15. hétvégén kerül megrendezésre a nagy hagyományokkal rendelkező sítúraverseny első fordulója az Alacsony-Tátrában. Helyszín a már jól ismert Gyömbér és környéke. »
A Kreischberg-i hóágyuk éjjel-nappal dolgoztak, mivel a St-Lorenzen-i sípálya a Volvo-K2 Kupa előtt pár nappal fejeződött be a Snowboard Világkupa futama, a rákövetkező héten pedig ott kerül megrendezésre a Telemark Sí Világbajnokság is. »
Már javában tart a síszezon, fontos, hogy ne csak felszerelésünket, de saját magunkat is felkészítsük a szezonra. Nézzük, hogyan is készíthetjük fel szervezetünket is a fokozott igénybevételre. »
Már csak 2 hetet kell várni, hogy újra dübörögjön az a bizonyos V. Freeride Tour, így a szervezők komoly munkálatokat folytatnak a helyszínen, hogy minden résztvevőnek emlékezetes hetet tudjanak biztosítani.  »
2009. március 12-15 között rendezik meg a Neckermann Sí és Snowboard Kupán Turracher Höhe-n. Síoktatás, borkóstolás, karaoke,táncparty... még lehet jelentkezni!  »
A freeride Avoriazban annyit jelent: határtalan síelés. A határtalanság itt nemcsak a szabadság élménye, hanem országhatárok keresztezése is. A Portes du Soleil síterületen ez összemosódik. Három síző, Martin Hesse, Fredrik Ericsson és Olof Larsson, Mikael Pilstrand fotográfussal járta be a területet.  »
Síelés
Kezdők számára a magas-taxi turistaház előtti rét az alkalmas terep, ahol egy Poma lift működik. A hideg-hegyi turistaház előtti katlan ugyancsak jó kezdőterep. »
A Nordica Skiarena Magyarországon egyedülálló módon 22 db hóágyúval rendelkezik, melyek összkapacítása eléri az 1400 köbmétert óránként. A sípályán 2006-tól jelentős fejlesztések lettek végrehajtva (5 db hóágyúzott pálya, új síliftek, síház stb.) »
Ausztria egyik legelső síparadicsoma a Zauberg Semmering, tökéletes pályaadottságokkal startolt november 27.-én, a 2008 / 2009-es síszezonba. November 29-én Michaela Dorfmeister osztrák síbajnok nyitja meg az idényt Semmeringen! »
Itt megtalálható az összes európai sípálya összegyüjtve, belinkelve, adatokkal, térképekkel, hasznos linkekkel. »
Vasárnap 12 órakor kerül megrendezésre a XVII. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság Mátraszentistvánon. »
Nagy sikerrel zárult a hazai rendezésű Nordica Kupa műlesikló verseny, mely az összetett alapján Marosi Bea és Barta Csaba diadalát hozta. Első nap Mátraszentistvánon villanyfényes, másnap Eplényben, délelőtti szlalomverseny várt a sízőkre. »
Az elmúlt években rendre Ausztriába vitték a hazai szervezők az alpesi síversenyeiket. Idén, hosszú idő után újra hazai közönség előtt, hazai pályán, hivatalos viadalon csatolhatják föl léceiket az igazolt sízők, egyben versenghetnek a "Nordica bajnoka" címért.  »
Január 25-én (vasárnap) 12 órakor kerül megrendezésre a XVII. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság Mátraszentistvánon. »
Az ausztriai Kreischberg / Murauban rendezik meg január 9- 11-ig VII. VOLVO-K2 Kupa Sí és Snowboard Bajnokságot. A versenyen bárki indulhat, aki kedvet érez hozzá, nevezni 3-99 éves korig lehet. Az idén családi csapatversenyt is hirdettek, külön díjazással.minden induló ajándékot kap!  »
Cikkünkben összegyűjtöttük a kontinens tíz legmenőbb helyét! »
2003-ban Mátraszentistvánban a sípályákon nagy átalakítások és korszerűsítések kezdődtek. Az alábbi sítérképen jól kivehető, hogy a pályák száma megnőtt. A pályák hossza összesen 3520 méter, 8 hektár területen. A legalacsonyabb pont 680 m, a legmagasabb 821 m tengerszint feletti magasságban van. »
A pálya kialakításának köszönhetően mind a kezdő, mind a haladó snowboardosok és síelők megfelelő körülményeket találnak sportolásukhoz. A haladók tudását négy különféle kialakítású slidebox és egy több mint négy méter magas quarter pipe teszi próbára. »
A nyári nagysikerű Billabong Girls Days után ismét egy lánytábor a Powcukor lányoktól november 26. és 30. között a Dachtstein gleccser helyszínén. »
Itt megtalálhatod az összes magyar sípályát összegyüjtve, belinkelve, adatokkal, térképekkel, hasznos linkekkel. »