Síelés
Európa >> Autópályadíjak, matricák és útdíjak
Európai autópályák információ: autópályadíj, autópálya matrica, autópálya térkép és webkamera, benzin és dízel árak, maximális megengedett sebesség. (Folyamatosan frissítve)...  »
Sikeresen debütált az elmúlt hétvégén hagyományteremtő szándékkal megrendezett télisport fesztivál, a Snow Day. Az eplényi Nordica Skiarénában nyolc sportágban hirdették meg a szervezők a programokat, a havas eseményekre csaknem háromezren voltak kíváncsiak.  »
A versenyt megelőző napon rákezdett a havazás, egy kicsit aggódott a szervezőgárda, hogy mi lesz az óriásműlesikló versennyel ilyen hóesésben, ráadásul volt olyan amatőr klub, aki a havazás miatt mondta le a versenyt.  »
Ideális hóviszonyok várják a sportolókat a hazai sípályákon. Szerdától éjszaka is lehet síelni a Kékestetőn, és megnyitott a Déli sípálya felső szakasza is. Eplényben pedig újra nyitva van az 1-es pálya - teljes hosszában.  »
A családbarát síterületek tekintetében Ausztira számít az irányadónak. A legtöbb osztrák síparadicsomban találunk családoknak szóló ajánlatokat, gyereksíiskolákat, illetve családbarát hoteleket, mégis van néhány hely, ami kiemelkedik a síterepek tengeréből... »
2010. február 06-11. között a Pasaréti Síiskola Oktatói csapatával síelhetsz a "Head Teszt Fesztivál" keretében az ausztriai Hintertuxon. »
Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy vagyunk egy páran, akiknek már nem elég a tisztított, feltérképezett pálya, és igazán porhóban, a tömegtől távol szeretünk csúszni. Mind ismerjük az érzést, amikor rajtunk és barátainkon kívül senki sincsen, csak a természet. Mindent elnyel a szűzhó.  »
Csodálatos sípályák, hangulatos légkör és kitűnő ár-szolgáltatás arány várja az üdülővendégeket a Mostvierteli-Alpokban. Új és modernizált felvonókkal, valamint a sífutópályák és téli túraútvonalak jelentős mértékben kibővített hálózatával indul decemberben az új szezon.  »
Bejelentette visszavonulását Hermann Maier osztrák sílegenda. "Herminator" azonban aktív sielő és kerékpáros marad szűkebb hazájában, ahol nemzeti hősként tisztelik. »
Az eplényi Nordica Síarénában megvalósítandó beruházás eredményeképpen várhatóan már a 2009/2010-es síszezonra üzembe helyezik Magyarország első és egyetlen négyüléses felvonóját.  »
Egy kis körültekintés és a különböző ajánlatok összehasonlítása után megállapítható, hogy egy tiroli sítúra foglalása esetén nem feltétlenül kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni. »
Az igazolt versenyzőknek meghirdetett profi óriás műlesikló verseny elmarad!!! Az időjárási körülmények sajnos nem elég kedvezőek ahhoz, hogy 4-es pályát szombatra a Magyar Kupafutam előírásainak megfelelő állapotba havazzuk. »
A január 16-ára, ez idáig egyedülálló sporteseményként meghirdetett Snow Day programját illetően újabb sportág került a palettára: a klasszikus sízés hódolói telemark versenyen is részt vehetnek.  »
A Himalájában jelenleg egy komolyabb síközpont létezik, Gulmarg. Amerikai befektetők szeretnének egy újabbat létrehozni.  »
2010. január 9-10. között az ausztriai Kreischberg/Murauban rendezik meg a VIII. Volvo-K2 Kupa Sí- és Snowboardbajnokságot. A versenyen bárki indulhat, aki kedvet érez hozzá, nevezni 3-99 éves korig lehet. »
Új műanyagpálya nyitotta meg kapuit Budapesten a XII. kerületben, a Vasas Pasarét Sportcentrum területén. A felvonókkal és világítással felszerelt korszerű műanyag pálya (anyaga olasz Neveplast) csúszási adottságai a legjobban közelítik a havas lejtőkét. »
Ha hó nem is jött, a hideg, téli időjárás már megérkezett az országba. Felmerült a kérdés: hová is menjünk síelni? Az elmúlt években új magyarországi síterepek kerültek fel a térképre, több tíz, sőt több száz millió forintot fordítva a pályák, szolgáltatások fejlesztésére, s kérdés elé állítva a síelni vágyókat.  »
Kihagyhatatlan ajánlat: ha a társaságból ketten 2 napos síbérletet és 3 éjszakás tartózkodást fizetnek bármely szálláson, harmadik társuk számára mindez ingyenes. »
Ezen a héten csaknem 1 méteres hó esett a tiroli Hintertuxon, így 21 pályán síelhetünk kedvünkre. Október 21-25. közötti hosszú hétvégén megrendezik a 4. Gleccserfesztivált. »
Kezdetét vette a 2009/2010-es téli szezon. Ennek örömére rövid, négynapos tábort szervezünk a Dachstein gleccsernél lévő kisházunkba (www.ramsau.hu). A tábor fő célja a visszaszoktatás a hóhoz, télhez, hideghez, deszkához, ugratókhoz, boxokhoz és mindenhez, ami a téllel kapcsolatos. »
Kaland, izgalom, sebesség! A Sípark idei újdonsága nagyszerű kikapcsolódást nyújt az egész családnak! A Hütte mellett kialakított hócsúszda-pályákat az erre a célra kifejlesztett SnowTubing csúszkákkal lehet igénybe venni.  »