Snowboard
FIS Freestyle Sí és Snowboard Világbajnokság 2015
A 2013-as schladmingi és a 2014-es semmeringi világbajnokságot követően idén a Kreischbergen a sor. 2015. január 15-től 25-ig Stájerországban rendezik a következő FIS világbajnoksá...  »
Csodálatos sípályák, hangulatos légkör és kitűnő ár-szolgáltatás arány várja az üdülővendégeket a Mostvierteli-Alpokban. Új és modernizált felvonókkal, valamint a sífutópályák és téli túraútvonalak jelentős mértékben kibővített hálózatával indul decemberben az új szezon.  »
Bejelentette visszavonulását Hermann Maier osztrák sílegenda. "Herminator" azonban aktív sielő és kerékpáros marad szűkebb hazájában, ahol nemzeti hősként tisztelik. »
Az eplényi Nordica Síarénában megvalósítandó beruházás eredményeképpen várhatóan már a 2009/2010-es síszezonra üzembe helyezik Magyarország első és egyetlen négyüléses felvonóját.  »
Egy kis körültekintés és a különböző ajánlatok összehasonlítása után megállapítható, hogy egy tiroli sítúra foglalása esetén nem feltétlenül kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni. »
Kaland, izgalom, sebesség! A Sípark idei újdonsága nagyszerű kikapcsolódást nyújt az egész családnak! A Hütte mellett kialakított hócsúszda-pályákat az erre a célra kifejlesztett SnowTubing csúszkákkal lehet igénybe venni.  »
Vasárnap 12 órakor kerül megrendezésre a XVII. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság Mátraszentistvánon. »
Nagy sikerrel zárult a hazai rendezésű Nordica Kupa műlesikló verseny, mely az összetett alapján Marosi Bea és Barta Csaba diadalát hozta. Első nap Mátraszentistvánon villanyfényes, másnap Eplényben, délelőtti szlalomverseny várt a sízőkre. »
Az elmúlt években rendre Ausztriába vitték a hazai szervezők az alpesi síversenyeiket. Idén, hosszú idő után újra hazai közönség előtt, hazai pályán, hivatalos viadalon csatolhatják föl léceiket az igazolt sízők, egyben versenghetnek a "Nordica bajnoka" címért.  »
Január 25-én (vasárnap) 12 órakor kerül megrendezésre a XVII. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság Mátraszentistvánon. »
Az ausztriai Kreischberg / Murauban rendezik meg január 9- 11-ig VII. VOLVO-K2 Kupa Sí és Snowboard Bajnokságot. A versenyen bárki indulhat, aki kedvet érez hozzá, nevezni 3-99 éves korig lehet. Az idén családi csapatversenyt is hirdettek, külön díjazással.minden induló ajándékot kap!  »
Kihagyhatatlan ajánlat: ha a társaságból ketten 2 napos síbérletet és 3 éjszakás tartózkodást fizetnek bármely szálláson, harmadik társuk számára mindez ingyenes. »
Ezen a héten csaknem 1 méteres hó esett a tiroli Hintertuxon, így 21 pályán síelhetünk kedvünkre. Október 21-25. közötti hosszú hétvégén megrendezik a 4. Gleccserfesztivált. »
Kezdetét vette a 2009/2010-es téli szezon. Ennek örömére rövid, négynapos tábort szervezünk a Dachstein gleccsernél lévő kisházunkba (www.ramsau.hu). A tábor fő célja a visszaszoktatás a hóhoz, télhez, hideghez, deszkához, ugratókhoz, boxokhoz és mindenhez, ami a téllel kapcsolatos. »
Kaland, izgalom, sebesség! A Sípark idei újdonsága nagyszerű kikapcsolódást nyújt az egész családnak! A Hütte mellett kialakított hócsúszda-pályákat az erre a célra kifejlesztett SnowTubing csúszkákkal lehet igénybe venni.  »
A 2009. február 14-15. hétvégén kerül megrendezésre a nagy hagyományokkal rendelkező sítúraverseny első fordulója az Alacsony-Tátrában. Helyszín a már jól ismert Gyömbér és környéke. »
A Kreischberg-i hóágyuk éjjel-nappal dolgoztak, mivel a St-Lorenzen-i sípálya a Volvo-K2 Kupa előtt pár nappal fejeződött be a Snowboard Világkupa futama, a rákövetkező héten pedig ott kerül megrendezésre a Telemark Sí Világbajnokság is. »
Már javában tart a síszezon, fontos, hogy ne csak felszerelésünket, de saját magunkat is felkészítsük a szezonra. Nézzük, hogyan is készíthetjük fel szervezetünket is a fokozott igénybevételre. »
Már csak 2 hetet kell várni, hogy újra dübörögjön az a bizonyos V. Freeride Tour, így a szervezők komoly munkálatokat folytatnak a helyszínen, hogy minden résztvevőnek emlékezetes hetet tudjanak biztosítani.  »
2009. március 12-15 között rendezik meg a Neckermann Sí és Snowboard Kupán Turracher Höhe-n. Síoktatás, borkóstolás, karaoke,táncparty... még lehet jelentkezni!  »
A freeride Avoriazban annyit jelent: határtalan síelés. A határtalanság itt nemcsak a szabadság élménye, hanem országhatárok keresztezése is. A Portes du Soleil síterületen ez összemosódik. Három síző, Martin Hesse, Fredrik Ericsson és Olof Larsson, Mikael Pilstrand fotográfussal járta be a területet.  »