Síelés
Tervezed már a síutakat? Téli szezonnyitók Ausztriában 2014
Néhány évvel ezelőtt a síszezon egész egyszerűen Ausztriában mindenhol december 21-én vette kezdetét. Viszont most már Ausztria különböző sírégióiban és síparadicsomaiban a legkülö...  »
A Naturelle Freeride Europe első állomása Bad Gastein és hegyvidéke
december 5-től 8-ig, aztán 2014. február 2-án a franciaországi Vars-ban
folytatódik a verseny. A végső futamot március 22-én Puy Saint Vincent-ben
rendezik meg, ott, ahonnan tíz évvel ezelőtt indult a sportág. »
A FIS a szabadstílusú sí és snowboard VB-t 2015.01.15 és 01.25 között a Kreischbergen ren-dezi meg. Az összesen 23 világbajnoki címért 70 ország 1000 sportolója küzd. A látványos - részben éjszakai - versenyek mellett természetesen legendás világbajnoki küzdelmeknek is szemtanúi lehetnek a nézők.  »
Nagyszabású országos és nemzetközi bajnoksággal ünnepli tízedik évfordulóját a legextrémebb hazai szervezésű sí- és snowboard verseny. A Naturelle Freeride Europe Tour osztrák és két franciaországi állomásán a legprofibb versenyzők csapnak össze, akik közel 3000 méter magas hegyfalakról, jelöletlen, sziklákkal tagolt pályán csúsznak le.  »
A Naturelle Freeride Europe Tour második állomás: án 2014. február 2-án a franciaországi Vars-ban folytatódik a verseny.  »
Milyen eszközökkel szerelkezzünk fel a biztonságos síeléshez? Összeszedtük ehhez a legfontosabb tippjeinket, a FIS 10 síelésre vonatkozó általános alapszabályait, valamint megkérdeztük az egyik lavinajelző szolgálat vezetőjét a fontos tudnivalókról.  »
Érvényesség a szezonkezdéstől a 2014-es téli szezon végéig.  »
Ausztria legdélebben fekvő tartományában megbízható síiskolák várják a vendégeket: a kezdő és újrakezdő tanfolyamot magába foglaló csomagok minden síelőt és snowboardost garantáltan levesznek a lábáról. Emellett a tanfolyamok biztonsági felkészültsége is mindig az élen jár. »
Karintia családbarát sírégiói számtalan vonzó szolgáltatással várják a síelőket. Az olcsónak mondható síbérletárak is segítik a családok dolgát, akik már alig várják, hogy belevessék magukat a téli kikapcsolódásba.  »
Most hétvégén, február 15-16-án rendezik meg a Magyar Snowboard Szövetség első snowboard kupafutamát az eplényi Síarénában. A rendezvényen debütál hazánk első, földalapú ugratója, amelyet tavasszal építettek a szervezők. »
Snowattack 2013 néven igen pofás télzárás ígérkezik a francia Puy St Vincent lankáira, hiszen a téli sportélvezett mellé egy oltári buli is becsusszan a tökéletes évkezdés jegyében! Snowattack sí- és snowboard fesztivál 2013. január 26.-tól február 2.-ig. Részletes programok, szállás, árak... »
November 22. és 24. között a Hó-Show kiállítás és a Fridge Fesztivál a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban várja a látogatókat. A részletekről Faluközi Zsófiát, a Hó-Show kiállítás igazgatóját kérdeztük. »
A hófesztivál Magyarország legnagyobb havas fesztiválja, egy igazi téli fesztivál, ahol a családok, fiatalok mind megtalálják majd a számításukat.  »
A Naturelle Freeride Europe végső futamát március 22-29 között Puy Saint Vincent-ben rendezik meg, ott, ahonnan tíz évvel ezelőtt indult a sportág. »
A régió legnagyobb havas fesztiválját mutatja be november végén a Sziget Szervezőiroda. A Fridge – idén a Hó Show-val fuzionálva - a korábbinál is látványosabb sportbemutatókkal és neves világsztárokkal, fergeteges zenei programmal Budapesten és Bécsben is látható lesz. »
Síelés után milyen jól tud esni a termálvíz, vagy a szauna. A wellnessoázisok a teljes kikapcsolódás és inspiráció birodalmába vezetnek. »
Nassfeld sírégió Karintia legnagyobb, legmodernebb síterepe és Ausztria 10 legjobb síterepének egyike idén is egy meglepetésekkel teli kosár várja a síelőket, a Nice Surprise szolgáltatáscsomag keretében. »
Kanyargós szánkópályák feledhetetlen kalandokat nyújtanak az éjszakai baglyoknak. Kivilágított szánkópályák egész sora várja a vendégeket Karintiában: a Nassfeld-Pressegger See régióban mindjárt három pálya áll az érdeklődők rendelkezésére. »
Csekkold le az aktuális hóhelyzetet az eplényi pályán! Folyamatosan frissítjük! »
Több mint ezren snowboardoztak Eplényben és Mátraszentistvánon. A hódeszkások világnapja alkalmából két hazai sípályán is ingyenes rendezvények várták az érdeklődőket, ahol trükksulit, ingyenes oktatást és deszkatesztelési lehetőséget biztosítottak a szervezők. »
Budapesten a WestEnd tetején melegítenek a hódeszkások a téli szezonra, egy havas snowboard pályát építenek ide december 16-án vasárnap. Idén hetedik alkalommal rendezik meg a hódeszkások világnapját évről évre egyre több résztvevővel. »