Hegymászás
Újabb nyolcezer feletti hegycsúcsokra készülnek magyar hegymászók
Újabb nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsok oxigénpalack nélküli megmászására készülnek magyar hegymászók: Klein Dávid a 8027 méteren fekvő Sisapangma, míg Varga Csaba a Kancsend...  »
Verseny időpontja: 2015. december 5.
Nehézségi mászóverseny a MűFalnál
Versenykiírás és tájékoztató
 »
Barangolások Kappadókia völgyeiben és hegyein. Furcsa alakú "Tündérkémények", a Göreme Nemzeti Park, a sziklatemplomok, Kaymakli és Derinkuyu föld alatti városai, a Zelve-völgy, Avanos(edények), az Uchisar sziklaerőd és az Ihlara-völgy. »
Trekking túrák a Paklenica Nemzeti Parkban »
1 napos hótalpas túra csúcshódítással az Alacsony-Tátrában »
Trekking túrák Bosznia és Montenegró legmagasabb csúcsaira, a Bobotov Kukra és a Maglicra  »
November 13-án a Reel Rock 9: Valley Uprising budapesti premierjének vendége a brit hegymászó, Andy Kirkpatrick. A Reel Rock filmek, melyek a maguk műfajában igazi etalonná váltak az elmúlt évtized során, idén kilencedszer indulnak világ körüli turnéra. »
November 21-én Pécsett a Reel Rock 9 filmtour keretében láthatjuk a Valley Uprising: A Yosemite mászóforradalom című filmet. »
„A szomszéd lakása" című rendezvénysorozat és kiállítás alkalmával a hegyekről, hegymászásról beszélgetett Thomas Glavinic osztrák író, Robert Schauer, az első osztrák hegymászó, aki megmászta a Mount Everestet, és Mészáros Csaba, az Excelsior Hegymászóklub elnökhelyettese a Kogart Házban. »
Lesták Erzsébet feljutott a Shisha Pangma központi csúcsára (8012m)! »
Eged-hegyi Sherpa Rally Immár 6. alkalommal! Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a korábbi évek sikeres hagyományait követve, ebben az évben is megrendezésre kerül versenyünk. »
Életét vesztette 43 éves Dean Potter és társa, Graham Hunt egy wingsuit-os bázisugrás következtében a Yosemite Nemzeti Parkban. A sportágat most már a világ legéletveszélyesebb sportjaként emlegetik az emberek...  »
Makedónia hegyei között - Túrák Nagy Sándor birodalmában »
Trekking túrák dél-spanyol Nemzeti Parkokban  »
Trekking túrák a Dolomitok legszebb részein - Cortina környéke »
Reel Rock 9 Székesfehérvár – Petőfi Kultúrtér | 2014. november 29. 20:00 | II. Red Rock Boulder Maraton – Redrock Mászóterem »
November 15-én Reel Rock 9 Afterparty és Boulder, Banán, Barátság a Monkey-ban! Dress code: a 60-as évek! 20:00 filmvetítés + éjszakai boulder jam + afterparty »
December 3-án Egerben a Reel Rock 9 filmtour keretében láthatjuk a Valley Uprising: A Yosemite mászóforradalom című filmet.  »
A DISCOVERY NETWORKS INTERNATIONAL TÖBBNAPOS ÉLŐ KÖZVETÍTÉSBEN MUTATJA BE AZ EVEREST-UGRÁST. A május 12-re tervezett wingsuit ugrás Magyarországon is élőben lesz látható. »
Ha az időjárás is engedi, holnap indul a csúcsra Lesták Erzsébet, akinek célja a föld 14. legmagasabb csúcsának, a Shisha Pangma (8027 m) főcsúcsának elérése oxigén használata nélkül.  »
Négy hazai alpin mászó, Babcsán Gábor vezetésével új utat nyitott a közkedvelt Raxon. A cél a Rechenmauer 200 méteres fala, amely olyan vad, hogy eddig mindössze egyetlen alpin komolyságú 8-as Allein und Einsamkeit nevű sportmászóutat másztak meg a falon.  »